Carlstad Crusaders friidrottsförening

Nathalie Bengtsson och Theresé Helgman är förväntansfulla inför debuten i Carlstad Crusaders friidrottsförening. Foto: privat
Nathalie Bengtsson och Theresé Helgman är förväntansfulla inför debuten i Carlstad Crusaders friidrottsförening. Foto: privat

Till helgen kommer de första medlemmarna i Carlstad Crusaders att debutera i tävlingssammanhang då Nathalie Bengtsson och Theresé Helgman kommer delta i Karlstad 6-timmars i Eva Lisa Holtz arena. Där gäller det att springa eller gå så långt du kan under sex timmar.

– Det känns lite extra motiverande att jaga varv på den 200 meter långa ovalen på lördag och samtidigt vara först ut att bära Carlstad Crusaders namn i friidrottssammanhang”, säger Nathalie Bengtsson och fortsätter “Möjligheten att kombinera amerikansk fotboll och friidrott känns jätteinspirerande. Jag hoppas att fler unga och gamla kommer och testar på vår friidrottsträning också.

För två veckor sedan fick Carlstad Crusaders det officiella beskedet att man numer också kan titulera sig Friidrottsförening. En process som startade innan julen har nu nått sitt mål och föreningens Friidrottssektion är nu aktiverad även via sitt medlemskap i Svenska Friidrottsförbundet. Till helgen gör även de första tävlande sin debut i Karlstad 6-timmars.

Det var under höstens diskussioner med kommunen om tillgång till den nya Inomhushallen Eva Lisa Holtz arena under vardagskvällar mellan kl 17:00-20:00 som initierade föreningens intresse för att starta upp en Friidrottsverksamhet då man tidigare blivit lovad at kunna boka tider i arenan under dessa kvällar. Men när inomhus arenan väl var färdig visade det sig att så inte var fallet utan dessa tider var då vigda åt föreningar med friidrottsinriktning.

Med snarlika grundträningsmoment såg föreningen stora likheter och möjligheter för att starta upp en friidrottsverksamhet vilket nu har gjorts, och man är numer medlemmar i Svenska Friidrottsförbundet. Dialogen har också inletts med kommunen att frigöra tider för de friidrottsträningar föreningen önskar att genomföra i inomhushallen.

Källa: Pressmeddelande från Carlstad Crusaders


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se