Sara Lidner till Carlstad Crusaders damlag

Sara Lidner. Foto: Jonas Domfors
Sara Lidner är en suverän spelare, det tycker sportchefen Nathalie Bengtsson. Foto: Jonas Domfors

Sara kommer med en gedigen fotbollsbakgrund där hon 2009 påbörjade sin karriär i Örebro Black Knights U17-lag för att senare spela nio säsonger i samma klubb. Hon är en spelare med erfarenhet av nästan alla positioner på både anfallet som på försvaret.

Inför året säsong kommer inte Örebro Black Knights till spel med eget lag och det fick Sara att tveka på sin fortsättning inom sporten i kombination med bristande motivation. Efter att Carlstad Crusaders bjudit in Lidner för att gästspela under cupen i Limhamn ändrades något och Saras egna ord är att hon där och då föll för laget och därmed fanns en öppning för fortsatt satsning inom amerikansk fotboll.

Sara fick svara på några frågor:

Eftersom ingen klubb skulle tacka nej till dig, varför föll valet på att spela i Carlstad Crusaders?
– Örebro kommer inte ha ett eget lag i år och många av mina närmsta i laget har slutat eller bytt lag så kände jag att jag också ville sluta men så bjöd Karlstad in mig till turneringen i Malmö. Jag tänkte att det skulle vara en rolig grej och se om jag fortfarande tyckte fotboll var roligt och det var där jag föll för laget. Har alltid tyckt om Carlstad Crusaders offensiva spelbok, den passar mig som handen i handsken med en balans mellan pass- och springspel.

Vilka är dina största styrkor?
– Min största styrka är att jag har spelat på alla positioner förutom center så jag har bra koll på allas uppgifter och med det fått bra spelförståelse.

Vilket är ditt ”must have” på matchdag? Har du någon speciell rutin eller liknande?
– Jag kollar alltid på en Disneyfilm innan match.

Nathalie Bengtsson, foto privat.
Nathalie Bengtsson, sportchef Carlstad Crusaders. Foto privat.

Sportchef Nathalie Bengtsson, vad är dina tankar kring att Sara spelar i klubben kommande säsong?
– Ingen kan sticka under stol med att Sara är en suverän spelare. Hon är ödmjuk för alla uppgifter hon ställs inför, hon är en spelare som respekteras högt och tillhör den kategori spelare du hellre spelar med än mot. Att få in Sara i truppen är verkligen ett lyft, hon ger ett djup och flexibilitet på anfallet såväl som på försvaret, svarar Nathalie.

Länkar till tidigare artiklar om Carlstad Crusaders:

Nathalie Bengtsson ny sportchef i Carlstad Crusaders 2022-01-27

Hallå där Nathalie Bengtsson! 2021-10-17

Forshaga Crusaders på Bokliden 2021-07-17

 


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se