Hundföretag som vill hjälpa hundägare

Dogotränare
Dogotränare är ett företag som riktar sig till hundägare men inte enbart, även blivande hundägare är målgrupp för företagets verksamhet. Foto: privat

Dogotränare är ett företag som riktar sig till hundägare men inte enbart, även blivande hundägare är målgrupp för företagets verksamhet.
– Jag sysslar med hundträning och att coacha personer i deras roll som ägare. Fokus i mitt arbete är att försöka hålla så många hundar som helst borta från att behöva bli omplacerade eller ännu värre.

Den som säger detta är Nille Samuelsson. Hon är uppvuxen här i Värmland och har bott i Forshaga i några år nu och det trivs hon jättebra med säger hon.

Hur är det att vara företagare?

– Att vara företagare är både läskigt och underbart. Jag älskar att ha direkt kontakt med mina deltagare och att få komma ut och träffa folk inom yrket jag brinner för, säger Nille.

Skulle du råda någon annan att starta eget, i så fall vad är viktigast att tänka på?

– Så klart. Det jag tycker är det viktigaste är att tänka på att göra rätt från början med ekonomin. Sedan är det viktigt för mig med kvalitet före kvantitet. Kvalitet ger kvantitet med tiden.

Hur arbetar ditt företag för att fler kunder?

– Just nu använder jag mig av sociala medier och nära kontakter såsom familj och vänner. Jag har både Facebook, Instagram och en egen hemsida som ni gärna får besöka. Jag jobbar mycket med att knyta goda kontakter med mina deltagare.

Nille Samuelsson har vuxit upp i Värmland och bor just nu i Forshaga. Foto: Privat
Nille Samuelsson har vuxit upp i Värmland och bor just nu i Forshaga. Foto: Privat

Hur arbetar ditt företag för att ”vårda” de kunder ni har idag så att de stannar kvar?

– Jag finns alltid till för stöttning. Inga frågor är dumma. Man ska alltid känna att jag finns där även fast de inte går en kurs just nu. Jag lägger även ut mycket tips på sociala medier så man får mycket av mig även fast man inte är en fast kund.

När Nille skaffade sin första hund fanns det inte så många som hon kunde söka sig till för att få hjälp och svar på de frågor hon hade som nybliven hundägare.
– Jag fick försöka googla och lista ut problemen själv och det gick inte alltid så bra. Jag vill kunna erbjuda mina kunder den trygga punkten i deras hundägande, säger hon.

Om du skulle utöka verksamheten hur skulle du göra det och varför?

– Jag går faktiskt i planer på att även rikta in mig på hundpassning i just Forshaga. Det är bara en fundering än. Men det skulle vara riktigt roligt. Många äger hund just nu och det är inte bra för dem att vara ensamma för länge. Jag vill kunna stötta ägare så inte de behöver omplacera sina hundar. Och detta tänker jag med hundträningen också och inte bara specifikt för hundpassningen, säger Nille.

Finns det något mer som du gärna vill berätta?

– Jag vill verkligen tipsa om ett evenemang som jag och Guldnosen (ett företag i Deje) har tillsammans den 16 februari. Vi bjuder in till en informationskväll där man kan få direkt information om våra kursutbud. Där får du träffa oss instruktörer också. Anmälan krävs till antingen mig eller Julia. (Mer information finns sist i den här artikeln.)

– Jag vill också gärna höra önskemål och dylikt från hundägare. Jag är väldigt anpassningsbar och älskar att bli inspirerad utav andra. Så tveka aldrig att kontakta mig för just det. Jag älskar dessutom att samarbeta med andra som arbetar med hund. Att kunna knyta kontakter och samarbeta tillsammans är stärkande, även fast vi tekniskt sett är konkurrerande verksamhet. Någon annan kanske är duktigare inom ett visst ämne än mig och vice versa. Då ska man kunna hänvisa utan att känna konkurrens, anser Nille avslutningsvis.

Dogotränare hemsidan

Guldnosen på Facebook

 

Angående evenemanget som Nille bjuder in er på:

HundkursinformationsreklamVill du gå en hundkurs?

Är du nyfiken på vad det innebär att gå en hundkurs, vilken kurs som skulle passa just dig och din hund eller bara vill träffa oss bakom Dogotränare och @guldnosen är ni välkomna på en informationskväll där vi berättar om oss, vårt kursutbud och Ni får ställa frågor.
Vi bjuder på fika och en trevlig kväll!

När: 16/2 kl 18.00
Var: Activum, Deje, Dömlevägen 8
Anmäl: Julia via mail julia.jarnebrand@gmail.com eller via Guldnosens Facebook eller Instagram.
Nille via mejl dogotranare@gmail.com eller hemsidan dogotranare.se

 

 

 


Vill du också att ForshagaDejeNytt.se publicerar ett litet reportage om ditt företag eller din förening?

ForshagaDejeNytt.se med Forshagakarta

Hör av dig!

Klicka här och svara på frågorna och skicka in några bilder! 


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se