Nathalie Bengtsson ny sportchef i Carlstad Crusaders

Nathalie Bengtsson med familjen.
Nathalie Bengtsson med familjen. Foto: CARLSTAD CRUSADERS

Pressmeddelande: Carlstad Crusaders säkrade i höstas sitt fjärde raka SM-guld. Nu är det klart om vem som kommer att leda laget mot nya framgångar – ny spelande sportchef blir Nathalie Bengtsson. 

Nathalie Bengtsson
Nathalie Bengtsson är ny sportchef i Carlstad Crusaders. Grattis säger vi på forshagadejenytt.se!

Nathalie inledde sin aktiva karriär i Carlstad Crusaders 2016 och har varit delaktig i samtliga fyra finalvinster och kan därmed stoltsera med fyra SM-guld utöver ett EM-silver från landslaget där hon haft en given plats sen 2018. Som flera andra spelare i Carlstad Crusaders har hon tidigare spelat handboll och har en god förståelse för föreningsarbete eftersom hon också varit verksam i Carlstad Crusaders styrelse sen hösten 2020.

– Tack vare min passion för fotboll och kärlek till laget och föreningen så tror jag att jag tillsammans med en kompetent sportgrupp och coachstab kan bidra till att ge laget förutsättningar att lyckas i år igen och samtidigt lägga grunden för framtiden, säger Nathalie Bengtsson.

En tuff uppgift väntar Nathalie som direkt i sitt uppdrag ska hitta en ersättare för guldcoachen Christian Forsman som tidigt deklarerat att 2021 var hans sista säsong som coach för laget. Ett större generationsskifte väntar då några tongivande profiler aviserat att de inte fortsätter.

– Föreningen har stort förtroende för Nathalie och även om positionen inte har varit tillsatt förrän nu har aktiviteten runt laget inte stått still. Förhoppningsvis kommer fler nyheter att kunna presenteras inom kort, säger Rikard Borg, klubbchef i Carlstad Crusaders.

Förutom att driva ett friluftsföretag med sin sambo tillika lagkamrat i Carlstad Crusaders arbetar Nathalie på ett LSS-boende. Den mesta tiden ägnas naturligtvis åt amerikansk fotboll, men även åt ultralöpning, tjänstehundar och taktältshäng med familjen.

Foto: Peter Nilsson, Tommy Andersson och Jonas Domfors.

Nathalie Bengtsson.
En tuff uppgift väntar Nathalie som direkt i sitt uppdrag ska hitta en ersättare för guldcoachen Christian Forsman som tidigt deklarerat att 2021 var hans sista säsong som coach för laget. Foto: CARLSTAD CRUSADERS

Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.