Loppis för barnkläder växer och växer

– Första gången vi ordnade barnloppis var vi sex säljare, nu tror jag att vi är över 60, säger Emma Petersén som var initiativtagare för sex år sedan. 

DSC02141

Kläder, prylar, leksaker och böcker med mera lämnas in till försäljning och varje säljare får ett nummer. Allt är märkt, dels med säljarens nummer och dels med pris.

I morgon är det dags igen. Denna gång på Kulturhuset i Deje. På fredagen laddades kläder, skor, leksaker och mycket mycket annat upp i danslokalen en trappa upp. Alla kläder och skor sorterade på borden efter storlek.

DSC02138

– Det blir en väldigt fin gemenskap. Det blir många skratt och vi har väldigt roligt och så fikar vi. En del av de som säljer kommer från Kristinehamn, Munkfors, Molkom, Karlstad och så har vi förstås många från Deje och Forshaga, säger Emma.

Tidigare har barnloppisen gått av stapeln i Berghälla. Men förra året var det 40 säljare med och då började lokalen där kännas för liten. Då kom det över 400 besökare.

– Jag hann vara med och ordna loppis flera gånger i Enköping, innan vi flyttade hit till Värmland. Men där var jag bara med och hjälpte till. Men här är jag drivande. Det var bra att vara med och hjälpa till, då lärde jag mig hur man gör. Annars hade jag nog inte fixat det. Egentligen är det helt av egoistiska syften eftersom jag själv vill handla billiga barnkläder. När min yngsta dotter Malva kom så åkte jag till Enköping på loppis där. Men jag ville ha en  barnloppis här och när det inte fanns någon så startade jag själv. Det har gått bra, det blir bara större och större för varje gång, säger Emma.

Namnlöst-1


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.