Leklandsentreprenör och centrumledare

Han började med eldshow och trolleri när han gick på högstadiet och på den vägen är det.

Joakim Ekstam. Foto: Erik Nygren.
Joakim Ekstam brukar fortfarande trolla på kalas och andra tillställningar. Foto: Erik Nygren.

Nu är Joakim Ekstam delägare i ett företag som hyr ut hoppborgar och arrangerar lekland för barn men han har inte slutat trolla på barnkalas och ordna eldshower på vuxenfester och företagsevent.

Joakim har egentligen arbetat inofficiellt för Nöjesbolaget Värmland i ett och ett halvt år. Men från och med mars i år han med och driver verksamheten. Det gör han tillsammans med Fredrik Johansson som är Nöjesbolagets grundare.
– Det började med att Fredrik anlitade mig för fyra år sedan. Jag skulle ha en eldshow på ett julmarknadsevent som Sunnes centrumförening arrangerade. Året därpå blev det ytterligare en grej som jag gjorde åt honom. Efter det blev det mer och mer och vi upptäckte att vi hade nytta av varandra, på den vägen är det. Det är svårt att säga exakt när jag blev involverad i det företaget, säger Joakim.

Han har upptäckt att han tycker att det är väldigt roligt med kundkontakter.
– Ja det blir mer sådant nu än det blev när jag var artist och tog uppdrag. Nu får jag jobba mer med kunderna och göra affärer.

forshaga_joakim_4
En av Nöjesbolagets hinderbanor.

Från och med årskiftet, 2015-16, omvandlades Nöjesbolaget från en enskild firma till ett aktiebolag och i och med det blev Joakim suppleant i bolagets styrelse. Företagets affärsidé är att ta hand om nöjesarrangemang för både barn och vuxna. Ett exempel är att de hyr ut hoppborgar till event och kalas. Då och då arrangerar de även egna lekland i till exempel en sporthall som fylls med roligheter för barn.

– Två gånger tidigare har vi haft Sunne Lekland. Då har vi hyrt fotbollshallen i Sunne. Den är jättestor. Nu ska vi snart köra samma grej här i Forshaga. Men här blir det lite mindre i och med att sporthallen är mindre. I Sunne fick vi hyra in andra saker för att fylla upp hela hallen, här behöver vi inte göra det. Vi fyller den med våra egna hoppborgar och hinderbanor. Hoppborgarna är inte bara en stor ballong att hoppa på utan det är med rutchkanor och de har olika teman. Vi har två hinderbanor, en är åtta meter lång och den andra är 30 meter. På dem är det klätterväggar, rutschkanor och lite tunnlar bland annat, säger Joakim.

Periodvis blir det ett ganska intensivt arbete för Joakim och andra perioder är det lite lugnare.
– Det är bra att det går i vågor för jag har ju annat jobb och familj som jag behöver hinna med också. Jag arbetar deltid i äldreomsorgen i Forshaga och jag har småbarn hemma som tur är har jag en väldigt förstående fru också. Oftast blir det ett väldigt intensivt arbete när det är något på gång. Handlar det om större kunder så tar det ett tag att få fram och skicka ut offerter till exempel. Jag var med när Bergviks köpcenter i Karlstad nyinvigdes och där var jag från torsdag till söndag med vår långa hinderbana, den som är 30 meter. När det är ett sådant event får det vara bemannat. Andra kunder kanske hyr en hoppborg till ett barnkalas. Då hämtar de den på vårt lager i Sunne och åker hem och monterar den. Sedan kommer de tillbaks samma kväll eller dagen efter och lämnar tillbaka den. När man rullar ut den så ser man hur det fungerar. Sedan är det bara att stoppa i en fläkt så blåser de upp sig på några minuter, säger han.

Deje Forshaga Centrumförening har anlitat Joakim som centrumledare i år, 2016. Han ska vara projektledare för föreningens årliga event. Det handlar om Festliga Forshaga, Dejekalaset och skyltsöndagen.
– Det är skönt för mig att ha Nöjesbolaget i ryggen i det arbetet. Fredrik har haft i princip samma roll i Sunne i flera år, det ser lite annorlunda ut där.

Artikeln har tidigare publicerats i Värmlandsbygden

 

Bilden upptill: Joakim Ekstam i sällskap med Deje Forshaga Centrumförenings ordförande Catarina Johansson till vänster och Anna Skinnargård som också är aktiv i Centrumföreningen, under ett planeringsmöte på Cåpa Spel&Café. Bild: Joakim Ekstam.

 


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.