Galleri Tillfället hade vernissage

Håkan Engmalm, Anna Edmark och Roland Thyberg.
Håkan Engmalm, Anna Edmark och Roland Thyberg.

Den här helgen hade tre konstnärer vernissage i Deje. Det var på Galleri Tillfället som är inrymt i lokalen där Boutique Duo tidigare låg.

Naturfoton och akvareller fanns att se. Anna Edmark, som till vardags driver ICA Nära i Deje, ställde ut sina fina akvareller för första gången. Håkan Engmalm är mer etablerad utställare och han har ställt ut många gånger nu. Håkans vän Roland Thyberg från Munkfors var tredje utställaren på plats med sina fantastiska naturfoton.

Anna berättade att hon målat och skapat på andra sätt i hela sitt liv. Men det här var första gången hon ställt ut sina alster. På flera av dem har hon använt varma klara färger och vita björkstammar bröt av mot en purpurlila bakgrund. Kanske har hon fått blodad tand nu och fortsätter ställa ut sina skapelser…. Vi får se.

Håkan var nöjd med helgen. Det hade varit nästan folkstorm under skyltsöndagen. Hans finstämda motiv fanns givetvis på plats i lokalen som han även håller i.

Roland är en man med tålamod. Det måste man ha om man ska lyckas med konststycket att få en vild varg på bild. Han hade tidigare en fotoateljé i Munkfors. Nu är en av hans uppgifter att rama in Håkan Engmalms akvareller. Det är ett arbete som han är mycket noggrann med. Om så mycket som ett litet dammkorn syns på insidan glaset så gör han om arbetet säger han. Håkan är mycket nöjd med hans arbete och det kan man förstå. Men foto är också en av Rolands talanger helt klart.

Tidigare artikel om Galleri Tillfället (december 2020) >>

Håkan Engmalm ställde ut i Övre Ulleruds kyrka (november 2019) >>


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.