Midas Touch Mr P och de goa gubbarna från Göteborg

Midas Touch på scenen i Forshaga Folkets park. Foto: Cicci Wik
Midas Touch på scenen i Forshaga Folkets park. Foto: Cicci Wik

Äntligen en kväll i parken. Så var det nog många som tänkte lördagen den 14 augusti. Det började med en kräftfest och trubadurunderhållning. Sedan fortsatte det med lokala artister, som Mr P och Midas Touch. Kvällen avslutades med de goa gubbarna från Göteborg, Snowstorm.

Rubriken på kvällen var ”Fawlty towers reunion”. För Forshagabor och andra som brukade besöka hotellet i centrala Forshaga på 1990-talet var namnet Fawlty towers ett bekant namn. I slutet av det årtiondet var det Morgan Svedlund som drev det tillsammans med en vän. Det var många som tillbringade helgerna där och det bjöds ofta på livemusik. I en artikel i en annan värmländsk tidning berättar Morgan om hur det kunde gå till på den tiden. Det blev vad han kallar ”kontroversiellt” ibland. Som när en strippa skulle uppträda eller när ett gäng ungdomar anordnade konsert med ett death metal-band från Japan. Men många minns den här tiden som väldigt rolig och flera saknar detta inslag i Forshagas nöjesliv.

Vädrets makter var på arrangörernas sida den här lördagen. Det hade förutspåtts skurar men det blev bara några få stänk under kvällen. Från början var det Peter Romantic, som egentligen heter Peter Lingman, som skulle vara trubadur under kräftfesten. Men på grund av sjukdom fick sångaren i bandet Dublin Fair, ”Hasse P” hoppa in i stället. Han heter egentligen Hans Pettersson. I parken hade borden dukats upp med vita dukar och kvistar med rönnbär inlindade med ljusslingor och det var Morgan Svedlund som serverade kräftor och grillat till de som hellre ville ha det. Biljetterna till kräftfesten var begränsade till antalet, bara 100. Från halv nio kunde fler komma in. På grund av coronarestriktioner kunde parken bara ta in max 600 besökare denna kväll.

Som första programpunkt var det DJ Urban Strandberg som körde disco med hits från slutet av 1990-talet. Sedan var det dags för Forshagas senaste Youtube-stjärna, Mr P. Det är tre grabbar som har blivit virala på Youtube med sin låt. När de äntrade scenen fylldes dansgolvet av de yngre ur publiken. Enligt vad undertecknad har fått höra är det många av de motorburna ungdomarna som åker Epa- och A-traktor som brukar lyssna på den här låten på rätt hög volym när de åker omkring i samhället.

Senare på kvällen blev det dags för Midas Touch att ta över scenen. Bandet hette Bruno Ballénz på den tiden då de spelade på Fawlty towers. Sångare är Nils-Åke ”Niffe” Rosenberg som även spelar gitarr och keyboard. Johnny Dahlquist spelar sologitarr, på bas Kenneth ”Ebbern” Halvarsson som även sjunger. och på trummor Anders ”Kôrven” Johansson. Anders och Kenneth bor i Stockholm numera och Niffe och Johnny bor kvar i Forshaga. Men trots det repar de ändå regelbundet.
– Vi repar ungefär fyra gånger om året och oftast blir det i Kenneths lokal i Solna.
Det är ingen av bandmedlemmarna som sysslar med musiken på heltid. Allihop har de jobb att sköta också.
– Jag har arbetat som brandman i Stockholm i många år. Johnny har varit företagsledare och Kenneth är förskollärare och har arbetat på fritids. Nils-Åke arbetar inom Fortum, säger Anders.

Det märks att alla i bandet är vana musiker och det blev en del jamsessions. Johnny fick visa vad han kunde på gitarren och de andra också givetvis.
– Vi har en bunt låtar att välja mellan som vi redan har repat in. Sedan tillför vi hela tiden nya låtar i repertoaren också, säger Anders.
Om du skulle beskriva er i bandet, har ni några särskilda kännetecken då tycker du?
– Jo. Kenneth är mannen som älskar Marilyn Monroe och Färjestad, men hatar Bruce Springsteen. Nils-Åke, eller Niffe, å andra sidan älskar Bruce Springsteen men tycker inte särskilt mycket om Marilyn Monroe. Niffe kallas även Nissepedia, eftersom han har svar och förklaringar på allt. Johnny är kompromisslös och tydlig. Ett ja är ett ja, ett nej är ett nej och inget dravel. Själv är jag en taktfast gnällspik bakom övriga storväxta kamrater på scen, alltid hungrig. En klase bananer och kexchoklad är ett måste på varje rep, avslutar han.

Med på scenen tillsammans med Midas Touch den här kvällen fanns även Daniel Öhrnell. Han bor i Östra Deje och har turnerat med Joe Lynn Turner som bland annat varit medlem i det legendariska bandet Deep Purple. Daniel spelade elgitarr och sjöng tillsammans med bandmedlemmarna i Midas Touch och det blev en riktigt bra show på scenen vid dansbanan.

Som avslutning äntrades scenen sedan av Snowstorm. Ett band som blivit något av en tradition i Forshaga Folkets park. De behöver kanske ingen presentation. Många, kanske de allra flesta, av de som brukade besöka Fawlty towers under andra halvan av 1990-talet känner nog till dem ändå. De bildades redan 1976 och på 1970- och 1980-talet låg de på listorna med flera låtar. Deras mest kända låt är nog ändå ”Sommarnatt” som kom 1980.

 


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.