Kommunen vill veta vad folk tycker

Per Lawén, kommunalråd i Forshaga kommun. Foto: Cicci Wik
Per Lawén, kommunalråd i Forshaga kommun. Foto: Cicci Wik

Ett tusen invånare har möjlighet att tycka till om vår kommun när SCB:s årliga medborgarundersökning nu drar igång. I år finns det också nya frågor om integration och jämlikhet. Detta är frågor som Forshaga kommun är särskilt intresserade av. 

Sammanlagt 161 av landets 290 kommuner deltar i undersökningen i år, vilket är ett rekordhögt antal jämfört med tidigare år. Forshaga kommun är en av kommunerna, och vi uppmuntrar de som är utvalda att svara på enkäten från SCB för att hjälpa oss utveckla våra verksamheter och vår gemensamma plats.

SCB:s medborgarundersökning mäter invånarnas uppfattning om hur det är att leva och bo i kommunen. Det finns även frågor om vilket inflytande invånarna upplever att de har. Undersökningen ger också svar på hur servicen fungerar ur invånarnas perspektiv och annan värdefull vägledning för kommunernas verksamheter.

– Vi är väldigt nyfikna på våra invånares tankar och upplevelser. Det är med deras hjälp vi lär och utvecklas varje dag, säger Per Lawén, kommunstyrelsens ordförande i Forshaga kommun.

De nya frågorna i undersökningen handlar om hur invånare upplever att kommunen arbetar för att förbättra integration och delaktighet. I undersökningen ställs även frågan: Upplever du att din kommun arbetar aktivt för att minska diskrimineringen i samhället? Detta är frågor som är särskilt intressanta för Forshaga, som har sikte på att utnämna sig som MR-kommun.

– Vi är i en spännande resa med förbättringsarbetet kring mänskliga rättigheter i styrning och ledning. Vi ser också över styrdokument och satsar stort på kompetenshöjning för, och dialog med, alla medarbetare, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Källa: Pressmeddelande från Forshaga Kommun


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.