Fotbollssamarbete mellan ÖDIK och IF Nyedshov

Genrebild, damfotboll. Foto: Pixabay
Genrebild, damfotboll. Foto: Pixabay

Ödik, eller Östra Deje IK som de heter egentligen, har startat ett samarbete med IF Nyedshov och kommer till spel med ett damlag säsongen 2021. De kommer att spela i division 4 under namnet IF Nyedshov/ÖDIK och laget är sammansatt av spelare från de båda klubbarna.
– Vi har haft damlag till och från men det är tufft att få ihop spelare. Förra året var det extra tufft men vi lyckades att få till säsongen nätt och jämnt, säger Daniel Simm ordförande i Ödik.

Daniel Simm, ordförande ÖDIK. Foto: privat.
Daniel Simm, ordförande ÖDIK. Foto: privat.

Daniel har varit ordförande sedan 2020 men han har suttit med i klubbens styrelse i fem år som suppleant och ledamot. Han har också ansvarat för klubbens sponsring och material tidigare. När han får beskriva sig själv så säger han att han är en lugn person som vill barnens bästa inom fotbollen och i föreningen.
– Jag har spelat själv i många år innan jag lade skorna helt på hyllan för cirka sex år sen. Då tog jag över dotterns lag och vart sen ledare och är även nu men med en liten tillbaka lutande roll. Har även hand om sponsring och material.

Förra året, 2020, blev ju ett speciellt år för alla. I Ödik har föreningen arbetat hårt med att följa alla riktlinjer och restriktioner för att minska smittspridningen och samtidigt kunna utföra sina aktiviteter på ett bra sätt. Det har varit publikförbud både på träningar och matcher och kiosken har varit stängd. Alla som har spelat och tränat har fått byta om hemma inför träning och matcher. En populär aktivitet är bilbingon. Men den ställdes in 2020 och Ödik Cup fick också ställas in. Inte ens Fotbollsskolan blev av under förra året, även deltagandet i den ställdes in. Men lagen har varit aktiva och även damlaget. Daniel Simm frågade de tjejer som var med och spelade säsongen 2020 om de kunde tänka sig att vara med och spela 2021 också.
– Av de 14 som var med var det sju som sa ja direkt till att spela 2021. Fem av dem var osäkra och några slutar spela. Då började jag att kolla med andra spelare utan gott resultat, tyvärr. Då la jag fram ett förslag till Emma Sigren som har hand om Nyedshov. Hon har haft det tufft med damlaget. Förslaget var att köra ett samarbete mellan våra klubbar och vi fick mycket positiva signaler från spelarna. Varför tillsammans med Nyedshov? Jo det är för att vi i föreningen vill ta det varsamt att flytta upp våra tjejer födda 04 och 05 till ett damlag. Vi har sett många klubbar som flyttar upp sina tjejer alldeles för tidigt till seniorfotbollen. Detta vill vi undvika vi tror att vi får behålla tjejerna längre om vi inte har för bråttom, säger Daniel.

Spelarna har inte handplockats till det nya damlaget. I stället valde klubbarna att gå ut i sociala medier och att lägga upp en intressekoll på hemsidan.
– Jag lade upp intressefråga hos Ödik och Emma Sigren gjorde det samma för Nyedshov. Sedan har vi lagt ut även på Facebook och hemsidan. Det är bara för spelare höra av sig om de vill spela. Den 31 januari skickade vi in och anmälde ett kombinerat lag till förbundet så nu är det klart, säger Daniel.
Ordförande i Nyedshov heter Karin Forsberg. Hon och Daniel har överlåtit till spelarna att bestämma var de vill träna, på Tallmovallen i Östra Deje eller i Molkom.
– Matcherna kommer att bli varannan hemmamatch, säger Daniel.

 


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.