Avspänd nostalgi med Dan Py och Bark

Gamla och nya låtar, blandat med lättsmält och skojfriskt mellansnack och en och annan jamsession. Så kan man sammanfatta konserten som gick under namnet Dan, Py & Bark på Scalateatern i Karlstad torsdagen den 28 februari.

Dan Hylander och Py Bäckman har en gemensam historia. På 80-talet då de slog igenom med sitt gemensamma kompband Raj Montana Band. 1983 blev de årets bästa svenska band och 1984 fick Dan Rockbjörnen som årets bästa manliga artist. Py gjorde även en soloskiva 1983 som blev en succé. Namnet på den var ”Sista föreställningen”.
– Jag tänkte att om det inte går med den här plattan så kommer jag aldrig mer att göra en. Det var därför jag kallade den så, sa hon.
Janne Bark har samarbetat med både Py och Dan genom åren. Han slog igenom som sångare i bandet The Radio i början på 80-talet. Från 1982 och framåt har han även spelat tillsammans med Ulf Lundell. Han var en av medlemmarna i Triad där han fick en hit med låten ”Tänd ett ljus”. Janne har även varit med i flera melodifestivaler både som låtskrivare och som körsångare. Bland annat har han sjungit ihop med Nick Borgen.

Från allra första början när artisterna kom in på scenen blev stämningen i lokalen både avspänd och lättsam. Dan hade en gitarr med en sträng som hela tiden stämde om sig. Något som han fick publiken att skratta åt vid flera tillfällen. Det skojades också en del artisterna emellan och publiken fick många tillfällen att skratta. Det märktes tydligt att det var rutinerade artister på scenen den här kvällen. Men det var inte bara dessa tre som fanns där. På klaviatur fanns ett mindre känt ansikte, Magnus Ludvigsson, och på percussion och även sång till och från, fanns hans son Pontus.
– Vi fick dem som ett paketpris, skojade Dan.

Magnus har spelat med Dan Hylander tidigare och han bjöd in Dan Hylander till ett musikaliskt möte i Enköping för ett par år sedan. Tanken med det var att det skulle bli en intim spelning med mer prat mellan låtarna så att publiken skulle få en chans att lära känna Dan. Kanske har inspirationen till formatet på konserten på Scalateatern hämtats från den tanken. Det skapade en känsla av att sitta i ett vardagsrum och lyssna på både prat och musik. Inte minst märktes det vid några tillfällen att spelglädjen infann sig då alla musikerna började improvisera.


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.