Kôlbulle och dragspel

Kolbullekväll i Edeby
Kolbullekväll i Edeby

På fredagskvällen kunde den som ville avnjuta en egenlagad kôlbulle i Edeby till toner från Deje Dragspelsklubb. Det blev en mysig och välbesökt tillställning som Övre Ulleruds Hembygdsförening hade anordnat.

Den hungrige besökaren fick först hämta en stekpanna på skaft. Sedan var det dags att lägga på ett tunt lager fläsk och steka upp det lite lätt över öppen eld. När det var klart var det dags för smeten ovanpå fläsket. Sedan blev det ytterligare stekning vid elden. När kôlbullen var klar östes den över på en papptallrik och en klick lingon lades ovanpå. Till denna delikata måltid serverades sedvanlig lingondricka.

Maria Lindqvist– Alla arrangemang som samlar folk är värdefulla. Människors möten är viktiga och det finns inte så många tillfällen till det på landsbygden sedan mack och affär lagts ner. Då är föreningar som hembygdsförening, idrottsverksamhet, skola och kyrka så viktiga.
Det säger Maria Lindqvist som är  engagerad i Övre Ulleruds Hembygdsförening.

Årligen anordnar Övre Ulleruds Hembygdsförening traditionellt:
– valborgsfirande
– bygdemarknad
– sommarkyrka
– sommarcafé
– kolbullekväll.

– Nu återstår medlemsfesten med nävgröt och fläsk söndagen den 18 september kl 14.00. Då är nya och gamla medlemmar välkomna. Sist men inte minst vill jag hänvisa till vår hemsida , avslutar Maria.

När det var dags att bryta upp från Edeby passade det bra för den som ville att fortsätta kvällen i Dejefors, på Gamla Kraftstationen, där det var fredagspub.

 

//forshagadejenytt.cvea.net/#!album-170


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.