Fritidsbanken får nya större lokaler

Sven-Erik Persson är ordförande i Fritidsbanken i Deje.
Sven-Erik Persson är ordförande i Fritidsbanken i Deje.

Pressmeddelande från Forshaga Kommun 2021-11-10

Kommunen och Fritidsbanken i Deje har nu funnit en lösning på lokalfrågan. Efter flera veckors samtal och planeringsarbete har lösningen nu kommit helt på plats där Fritidsbanken flyttar till nya och egna lokaler i Deje. 

De nya lokalerna är centralt belägna ett stenkast från de nuvarande. Ytorna är generösa och motsvarar det behov på omkring 150 kvadratmeter som Fritidsbanken Sverige beskrivit för att kunna utveckla fler koncept.

Det blir en egen lokal med egna öppettider, med bra exponeringsfönster och parkering. Det blir också nära till Forshaga Kommuns arbetsmarknadsenhet AME och de samverkansmöjligheter som man vill utveckla. Arbetsmarknadsenheten får i och med detta också större ytor till de viktiga målgrupper som verksamheten är till för.

Sven-Erik Persson Fritidsbanken
Sven-Erik Persson är glad att det blir nya lokaler för Fritidsbanken. Han har varit med från starten i Deje, ovanstående är en arkivbild från den första lokalen i Deje.

– Detta ger också möjligheter att ha öppet under de tre intensivaste utlåningsmånaderna, januari, februari och mars som inte hade kunnat vara möjligt under den tid som ombyggnadsarbeten skulle ha pågått i de gamla lokalerna. Inflyttning förväntas att ske under december, så vi ser jättepositivt på detta, säger Sven-Erik Persson Ordförande Fritidsbanken i Deje.

– Fritidsbanken är en viktig och nyttig verksamhet som är bra för den kommunala utvecklingen, och nya lokaler kommer att ge möjligheter att utöka verksamheten. Ytorna som nu friställs i Återbrukslokalen skapar också möjligheter till ex. showroom-yta för företag/föreningar, och en förhoppning är att få till ett enklare kafé som ytterligare en mötesplats i Deje, säger Per Lawén Kommunstyrelsens ordförande.

 


 

Länkar till tidigare artiklar om Fritidsbanken: 

Fritidsbanken krymper i Deje 

Fritidsbanken mer bibliotek än bank


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.