Snart ska vardagslivet visa upp sig igen

Från vänster Malte Hallqvist, Flamme, Karin Jansson och Selma Hodzic.
Foto från Vardagslivsmässan 2018. Från vänster Malte Hallqvist, Flamme, Karin Jansson och Selma Hodzic.

Den 9 november är det dags för årets Var Dags Livsmässa igen. En mässa där föreningar, företag och organisationer får visa upp sig och sin verksamhet. Det är gratis att delta och det är Forshaga kommun som är arrangören.

Tanken med mässan är att visa upp vad som finns i Forshaga kommun och namnet, Var Dags Liv, handlar om att det som visas upp är kopplat till invånarnas vardagsliv. Den ska alltså spegla ett Forshaga i miniatyr. Ända sedan starten, 2012, har Var-Dags-Liv varit en populär tillställning som lockar många besökare. Ofta har deltagande företagare mässerbjudanden och föreningar brukar erbjuda prova-på. Det är lätt att springa på vänner och bekanta och få en trevlig pratstund i vimlet. Det är bara ett år som mässan har hoppat över och det var 2017.

De första mässorna hölls på Lärcenter, i Forshaga, men redan andra året hade den lokalen blivit för liten. Det brukar vara cirka 70–80 utställare och cirka 1–2 000 besökare. Då bestämdes att mässan skulle flytta till Deje Sporthall i stället 2015. Där har mässan varit sedan dess. Det finns mer plats och rent praktiskt är lokalerna bättre på många sätt. De senaste åren har både besökare och utställare varit mycket nöjda med att mässan håller till i sporthallen i Deje. Forshaga kommun brukar börja bjuda in utställare under sommaren och mässan brukar hållas i oktober-november. De företag och föreningar som anmäler sig brukar hjälpa till med marknadsföringen genom att dela i sociala medier vilket är jättebra.
– Vi är i dagsläget drygt 50 anmälda utställare blandat företagare och föreningar. Men vi hoppas få in fler, 65 minst i alla fall, säger Marcela Nyberg som är näringslivssamordare hos förvaltningen för Lärande och arbete i Forshaga kommun.

På förra årets mässa var Malte Hallqvist konferencier och det blev utdelning av kommunens stipendier. Årets konferencier heter Dan Athola. Han är bland annat känd som föreläsare. Temat i dem brukar handla om att kunna ge svar på hur vi kan befria oss från buggar eller mentala blockeringar så att vi kan ta oss närmare den person vi vill vara.  I Talang 2019 hypnotiserade Dan Pär Lernström och visade hur enkel hypnos är och vilka snabba, häpnadsväckande förändringar man kan göra med rätt fokus. På mässan kommer han att ge smakprov på hur detta kan gå till.

Det finns ett program med olika event som kommer att ske på mässans scen. Första programpunkten, invigningen kommer att dans med Kulturskolan under ledning av Evelina Falkelind. Därefter blir det bland annat modevisning, folkdans och så uppträder Dejefors Musikkår. Förra året valde Forshaga kommun att lägga kommunens stipendieutdelning under mässan och det är så man har planerat även i år.
– Det blir tre olika stipendieutdelningar. Kulturstipendium, ungdomsledarstipendium och årets värdeskapare kommer att få sina diplom på mässan, säger Marcela.

Kommunens maskot, Björn kommer att finnas på plats under hela mässan. Det brukar vara många barn som gärna vill krama den goa nallen.
– Vi ser verkligen fram emot att tillsammans med alla våra utställare slå upp portarna för besökarna. Glöm inte datum och tid nu, detta evenemang går av stapeln lördagen den 9 november mellan klockan 13 och klockan 17 i båda sporthallarna i Deje. Under mässan kommer ni som besöker mässan att få testa olika aktiviteter tillsammans med föreningar, ta del av workshops och bra mässerbjudanden samt se dans och modevisning, säger Marcela.

Foton från 2018:


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.