Partierna om resultatet i kommunvalet

Peter Lingman och Göran Olsson, Kommunens Bästa
– VI VANN. Kommunens Bästa Forshaga Deje gör ett rekordval med en ökning av röster på över 100%. Detta ger oss två mandat eller fler i kommunfullmäktige när alla röster är sluträknade. Det är lätt att fälla en tår en kväll som denna av tacksamhet till er som valarbetat och kanske allra mest till er som röstat på oss och som tror på vår politik. Så tack än en gång.

Lars-Ola Westerlund, Miljöpartiet
– Det var en verklig rysare! Varje rösta på Miljöpartiet i kommunvalet var en viktig röst. Vi är mycket tacksamma för stödet. Vi hoppades på att kunna försvara våra två mandat i fullmäktige, men tillbakagången påverkar inte vårt kall och motivation. Vi får jobba på hårdare för att påverka, men det är det värt, då klimatet kan inte vänta!

Per Lawén, Socialdemokraterna
– Nu är alla röster inte räknade än, men helt klart är att Kommunen följer den nationella trenden. Men det är först när vi har ett definitivt resultat som vi vet fördelningen av mandat. Vi har i skrivande stund 42,6% av rösterna vilket gör att kommuninvånarna klart sagt att de har förtroende för vår politik. Vi Socialdemokrater är också ett samarbetsparti där vi kommer att fortsätta med att finna breda lösningar, så att vår fina kommun kan fortsätta utvecklas.

Torbjörn Strömberg, Vänsterpartiet
– Det mest hoppfulla är att vi i Vänsterpartiet den här valrörelsen har lagt grunden för en växande vänsterrörelse. Och vi kommer fortsätta växa och att ta mer plats i Forshaga och svensk politik. Det här är bara början. Samtidigt finns stora utmaningar som måste hanteras i vår kommun, vilka inte kan vänta på sin lösning. Det är oerhört viktigt att vi får ner sjuktalen bland våra anställda i kommunen och jobba för ett politiskt klimat där allas lika värde är respekterat och självklart.

Magnus Sundholm, Kristdemokraterna
– Vi gick in mot valet med en förhoppning och målsättning om att behålla det mandat vi haft den senaste mandatperioden. Nu är vi stolta och glada över att valresultatet gett oss ytterligare ett mandat och kommer göra allt vi kan för att ge väljarna ”valuta” för sina röster. Jag vill passa på att tacka väljarna för förtroendet!

Fler svar kan komma att läggas till. Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Sverigedemokraterna har också fått möjligheten att uttala sig om valresultatet här på ForshagaDejeNytt.se.


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.