Snön bara vräkte ner

Foto: Erik Nygren / eriknygren.com

Det började blåsa under måndagen, på kvällen kom snön och i morse när människor började vakna hade den lagt sig i drivor.

Det var många som valde att stanna hemma idag. Skolbussar fastnade i snödrivorna och plogbilen hann inte fram för att göra gator framkomliga innan det var dags för invånarna att ta sig till jobbet.

På Facebook fick kommunen en fråga vid åttatiden på morgonen från Johan Wincent om när plogbilen skulle komma till Lundagård.
– Alla resurser är ute och plogar. Eftersom det är så mycket snö tar det längre tid att ploga och det är mycket svårt att säga när vi kommer till varje gata, svarade Anne Hellström som är kommunikatör hos Tekniska Kontoret i Forshaga Kommun.

Det var fler som skrivit till kommunen på Facebook denna snöstormsdag. Alla var inte glada. Men Terese Wolgast hade passat på att ge en eloge till alla som plogat i samhället under morgonen. Det blev de säkert glada för att få höra.

Men alla var ju inte lika positiva. Det fanns de som tyckte att deras gata blev bortglömd.

– När Kung Bore väljer att vräka ner snö på detta sätt och det dessutom blåser ställer det till problem. Vi gör vårt yttersta för att störningarna ska bli så små som möjligt men som det ser ut idag är det svårt att hålla alla vägar öppna, svarade Anne Hellström.

– När det kommer så här mycket snö på kort tid och dessutom fortsätter att snöa är det inte möjligt för oss att ha plogat över allt innan du och andra ska ut. Vi har helt enkelt inte resurser till det eftersom de som plogar måste få vila mellan plogningstillfällena. Därför gör jourhavande arbetsledare med hjälp av prognoserna vi får från SMHI en bedömning när det är bäst att börja ploga för att få med så mycket snö som möjligt, svarar Mattias Göthberg som är kommunikatör.

När fotografen Erik Nygren var på väg till jobbet bestämde han sig för att ta en extra sväng i Forshaga med kameran. Här följer hans bilder från förmiddagen, morgonen den 16 januari 2018.

Erik Nygren fotograf


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.