Hackkycklingen som blev adopterad

cissi_leibringCissi Leibring har vuxit upp i Sörgårn i Skived. Hon föder upp får och arbetar för en levande landsbygd. Bland annat har engagerat sig i både Centerpartiet och LRF.

– Nu när påsken närmar sig tänkte jag dela med mig av en solskenshistoria från djurvärlden som handlar om höns och kycklingar. Det här hände för några år sedan och den utspelade sig i både Forshaga och Skived.

Det var nämligen så att vi hade höns hemma på Skivsta, i ett hönshus och med en hage ut mot älven. Å, det var riktigt trevligt. Då och då blev det kycklingar, och det brukade fungera bra, men så var det en gång det hade kläckts en kull, men en kyckling blev inte riktigt accepterad av sin mamma.Jag försökte agera extra mamma så gott jag kunde och hjälpa till så mamman inte hackade ihjäl den lilla kraken. Den blev tyvärr en så kallad hackkyckling.

Det gick en tid och hemma hos min mamma på Sörgårn i Skived, som också hade en liten flock höns, fanns en olycklig höna som inte fick några kycklingar. Hönan hade legat och ruvat länge och det hade misslyckats. Och när jag såg denna olyckliga höna, tänkte jag på min hackkyckling därhemma, mån tro de skulle få ta och träffas.

Jag for hem efter kycklingen och körde tillbaka till den andra hönsflocken på Sörgårn. Väl där ställde jag den, ganska slitna kraken bredvid hönan, som visat prov på att vilja få kycklingar. Och det jag fick se, är nästan så man inte tror det.

Hönan tittade på kycklingen och vips sträckte hon ut sin ena vinge och la den runt kycklingen och så drog hon vinge och ungen intill sig. Jag bara gapade. Hon adopterade kycklingen och tog den till sin med hela sitt hjärta. Ungen såg så nöjd ut och ofta såg man sen ungen titta fram mellan vingen och hönan och liksom le. De var oskiljaktiga livet ut. (Flera år blev det innan räven gjorde slut på flocken…)

Tänk jag kan fortfarande känna den där underbara känslan, när jag förstod att sammanförandet fungerade och två olyckliga individer hade funnit varandra och kärlek uppstått. Det var helt fantastiskt!

Så med denna härliga solskenshistoria vill jag önska er alla en fin vår och en Glad Påsk!

Cissi Leibring


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.