330 000 kronor till kultur för elever

Lärcenter Forshaga. Foto: Cicci Wik

Pressmeddelande: Forshaga kommun har sökt och fått 330 000 kronor från Kulturrådet i Skapande skola-bidrag. Pengarna ska ge alla elever tillgång till kultur i olika former och fler möjligheter till eget skapande. 

Som ett komplement till skolornas vanliga kulturverksamhet har Forshaga kommun sökt och fått 330 000 kronor från Kulturrådet i Skapande skola-bidrag.

– Det här bidraget är oerhört viktigt. Nu kommer alla kommunens grundskoleelever att få ta del av ett brett och varierat kulturutbud under läsåret. Det blir blandad verksamhet: bildkonstprojekt, författarbesök, Schyst dans, filmprojekt och föreställningar från bland annat Wermland Opera, säger Josefin Berger, kulturchef i Forshaga kommun.

Det var rekordmånga som sökte Skapande skola-pengar från Kulturrådet i år. Sammanlagt sökte man 270 miljoner kronor och Kulturrådet har fördelat 178 miljoner kronor för läsåret 2015/2016 som 825 500 elever i Sverige berörs av.

Barns och ungas rätt till kultur är prioriterat i kulturpolitiken. Skapande skola är tänkt att stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar, skriver Kulturrådet på sin webbplats.

Mer information om Skapande skola:
www.kulturradet.se 

Källa: Pressmeddelande från Forshaga Kommun


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se