Lärcenter rockar sockor

…jo, det undgick säkert inte någon att det skulle vara olika sockor på fötterna i fredags. Vaddå, kanske du undrar? En flicka som heter Nathea och som är tio år och har en syster med Downs syndrom. Hon fick hjälp av sin mamma att starta ett Facebook-evenemang för att få så många som möjligt att rocka sockor fredagen den 20 mars. Eleverna på Lärcenter hakade på och lade sig på golvet och rockade sockorna i luften.

Rocka sockor
Nathea, 10 år,fick hjälp av sin mamma att skapa ett Facebook-evenemang och elever och lärare på Lärcenter rockade sockor på fredagsmorgonen.

Rocka sockor Det pratades om det på radion och på Facebook duggade bilderna tätt med fötter med olika sockor på. Detta gjorde många i Sverige dagen till ära den 20 mars.

Hämtat från Facebooksidan:

 

Annorlunda är bra!
Annorlunda är roligt! 

Jag heter Nathea och jag vill utmana alla skolor och alla arbetsplatser (och alla andra som vill)! Hjälp mig visa att det är bra att vara annorlunda! Fredagen 20 mars vill jag att vi ska hjälpas åt att hylla våra olikheter. Jag vill att andra också ska förstå hur roligt det är med annorlunda.

Jag är tio år och min storasyster Noelle har downs syndrom. Min syster är annorlunda. Och hon är världens bästa storasyster. Jag är stolt över Noelle, hon är rolig. Jag blir ledsen när jag hör fula ord om andra människor.

Nu gör vi skolan och världen mer färgglad och mer kärleksfull!
Hjälp mig göra den här skoldagen till en rolig dag full av färger!
Hjälp mig fylla FB och Instagram med fötter i regnbågens alla färger!
Dra på dig olika sockor du också och dela detta till alla du känner!
Alla är välkomna att vara med!

Hälsningar Nathea Anemyr
genom mamma Erica Rinaldo

Länk till Smålandsnytt, svt.se om Nathea och hennes syster >> 


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se