Nya badhuset invigt

Klarälvsbadet invigt. Foto: Linnea Flodkvist
Nu är Klarälvsbadet invigt och bandet klipptes av Per Lawén. Foto: Linnéa Flodkvist

Idag, den 1 december klockan 10 invigdes den nya simhallen Klarälvsbadet. Elever från Dejeskolan var med och tog det första spadtaget i januari 2022 och idag tog de det första simtaget för att officiellt inviga simhallen. 

I januari 2022 tog elever från Dejeskolan det första spadtaget tillsammans med kommunstyrelsens ordförande, Per Lawén (S) för att påbörja bygget av Dejes nya simhall Klarälvsbadet. Idag var det alltså dags att öppna den nya simhallen. För att sluta cirkeln fick elever från Dejeskolan, tillsammans med andra särskilt inbjudna gäster, ta de första simtagen i den invigda simhallen.

Under invigningen blev det tal, mingel och rundvisning på Klarälvsbadet. På plats fanns bland annat kommunstyrelsens ordförande, personer som deltagit i byggprojektet och simhallens personal. Det fanns även möjlighet att möta konstnären Sara Appelgren som tagit fram den konstnärliga gestaltningen för Klarälvsbadet.

Senare samma dag öppnade Klarälvsbadet för alla. Det var fri entré från klockan 15.00 fram till 19.00 den här dagen.

Förutom att det äntligen blev dags att få se bassängerna, generösa ytorna och den smakfulla konsten och inredningen i Klarälvsbadet så blev det ett gäng aktiviteter under öppningsdagen. Besökare kunde bland annat testa att kliva in i en Waterball. Friskvården i Värmland bjöd in till vattengympa och kommunens maskot Björn var på besök i simhallen.

Dessutom visades film om konst på den stora projektorduken vid multibassängen.

Tillsammans med Svenska livräddningssällskapet kunde besökare även testa sina simkunskaper eller ta Simborgarmärket.

 


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se