Nytt badhus medan det gamla står kvar

Nytt badhus på G 2023. Bild: Forshaga kommun
Den nya simhallen innehåller lek, simundervisning, simidrott, vattengympa, rehab, avkoppling och gym. Bild: Forshaga kommun

Kommunfullmäktige i Forshaga beslutade igår den 30 november att bygga en ny simhall i Deje. Det är en viktig investering för kommunen och den nya simhallen beräknas vara färdig för invigning hösten 2023.   
– Vi är glada över att äntligen kunna trycka på knappen för att bygga den nya simhallen, säger kommunalråd Per Lawén. Det är ett historiskt beslut som bidrar till ökad attraktivitet för vår kommun och livskvalitet för alla oss som lever här. 

Den nya simhallen innehåller lek, simundervisning, simidrott, vattengympa, rehab, avkoppling och gym. Det blir två bassänger en på 25 meter med sex simbanor och en multibassäng med upp till 34 gradigt vatten. I multibassängen kan vattendjupet varieras och den kan därför anpassat för babysim, simundervisning, vattengympa, rehab och lek. Badet är tillgänglighetsanpassat och förutom de två bassängerna finns en bubbelpool utomhus, bastu, café och ett rum för plasklek.

– Den nya simhallen är efterlängtad och där kommer många barn att lära sig simma, säger Claes Havimäki, kultur- och fritidschef. Vi ser även att den kan bli ett attraktivt besöksmål för till exempel familjer och motionssimmare men även fungera på ett bra sätt för föreningslivet.

Investeringskostnaden är 146 miljoner kronor. Arbetet med den nya simhallen börjar i januari och den beräknas vara färdig senhösten 2023. Platsen för simhallen är strax norr om idrottshallarna i Deje. Den nuvarande 50-åriga hallen ska vara öppen under hela byggtiden men kommer sedan att rivas.

LÄNK: forshaga.se/nysimhall 

Nytt badhus 2023
Bild: Forshaga kommun

Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.