Grattis till en miljon kronor i julklapp

Lottomiljonär i Forshaga

I samband med lördagens Lottodragning vann 15 slumpade rader en miljon kronor vardera i Andra Chansen efter Drömvinsten. En av de nyblivna miljonärerna är en pensionerad man från Forshaga som fick sin vinst tack vare Arvikabon som vann Drömvinsten på 97 miljoner kronor den 18 november. Mannen tackar Drömvinnaren för vinsten som kommer gå till en ny tv, huset och extra fina julklappar till hans barn och barnbarn.

När Drömvinsten föll ut vid Lottodragningen den 18 november aktiverades Andra Chansen efter Drömvinsten. I samband med den ordinarie Lottodragningen i lördags drogs därför 15 slumpade Lottorader som vinnare till en miljon kronor vardera. De som hade möjlighet att vinna var alla Lotto- och Jokerspelare som lämnat in sina rader under perioden efter drömvinstutfallet.

Mannen i 70-års åldern tittade på Lottosändningen under lördagskvällen, när 15 miljonvinster delades ut, och såg att en vinnare var från Forshaga. Men att han var vinnaren fick han veta först några dagar senare när han som vanligt lämnade in helgens spel för rättning hos Ica Maxi i Karlstad.

─ Jag tyckte det dröjde ovanligt lång, och till slut ropade kassörskan på en kollega som sa att vi skulle ringa till Svenska Spel Tur, berättade mannen när han gratulerades av Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör strax senare.

Ger extra glädje till julen

I affären fick han veta att han vunnit en miljon kronor på det spel för 40 kronor som han började spela för drygt 20 år sedan och som bara gett småvinster tidigare.

─ Det kom som en total överraskning. Det är lite konstigt att stå i affären och få reda på att man har vunnit. Det här är jättestort för oss, sa mannen glatt.

Mannen och hans fru har inte hunnit firat vinsten än, men en plan för vad pengarna kommer gå till har de redan klar för sig.

─ Det finns saker i huset som vi behöver göra. Sen kommer vi nog förgylla tillvaron för våra barn och barnbarn också och ge lite extra fina julklappar, sa mannen och fortsatte;

─ Det är roligt att få glädja andra, det är ju julen till för. Det är genom andras glädje som man kan glädjas själv. Sen blir det kanske till att byta ut en gammal tv också.

Forshagas första vinnare tackar Drömvinnaren

Mannens miljonvinst kom tack vare att en kvinna från Arvika, bara en timme från Forshaga, kammade hem Drömvinsten på 97 miljoner kronor den 18 november.

─ Det får vi tacka för! Det är otroligt alltså, sa mannen.

Även Drömvinnaren var glad för att hennes vinst kunde bidra till att 15 andra Lottospelare fick glädjas åt varsin miljonvinst.

─ Det känns jätteroligt att flera får vinna tack vare min vinst och att de får möjlighet att uppfylla sina drömmar, sa kvinnan glatt.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin gladdes med Forshagas första miljonvinnare för året.

─ Vad roligt att Arvikakvinnans Drömvinst gjorde ytterligare en värmlänning till miljonär. Och vad fint att mannen kommer ge en del av hans vinst till hans barn och barnbarn, tala om en extra härlig jul, avslutar Natalie Wallin.

Andra Chansen efter Drömvinsten:

  • Drömvinsten är startskottet för Andra Chansen efter Drömvinsten. Oavsett om Drömvinsten faller ut en onsdag eller lördag, är det alltid lördagen veckan efter som Andra Chansen efter Drömvinsten avgörs.
  • I den första omgången kommer 15 slumpade Lottorader dras som vinnare till en miljon kronor vardera. I framtida omgångar är det Lottos fond som avgör hur många vinnare det blir, det kan variera mellan 5-20 vinnare.
  • Alla som spelar Lotto med Joker i omgångarna direkt efter Drömvinsten till och med lördagen veckan efter har chans att vinna.
  • Andra Chansen efter Drömvinsten ersättare det som tidigare var Miljonregnet från den 18 november 2020.

Källa: Svenska Spel


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.