Jimmie har fullt upp

Jimmie Löfgren brukar hålla i musikquiz i Forshaga och ibland i Deje. Men under Sweden Rock Festival höll han till i en monter där han körde hårdrocksquiz.

Det var populärt att hårdrocksquizza med Jimmie. Här sitter några av lagen och lägger pannorna i djupa veck.
Det var populärt att hårdrocksquizza med Jimmie. Här sitter några av lagen och lägger pannorna i djupa veck.

Hemma i Värmland arbetar han egentligen mer än heltid. Lägger man till quiz och att han även håller i trådarna för ett hårdrocksband, så blir det mer än vad som egentligen ryms på ett dygn.
– Ja, några problem med vad jag ska göra på fritiden har jag inte, skrattar han.

Jimmie är född i Kristinehamn och har vuxit upp i Skattkärr och i Skåre.
– Jag har spelat fotboll i Forshaga och halva släkten bor ju där så det är så jag har anknytning dit.  Mamma och pappa och en syster bor i Forshaga och en bror bor i Deje. Plus att det finns en och annan hårdrockare där. Men själv har jag faktiskt aldrig bott i Forshaga, jag har bara varit där mycket, säger han.

Till vardags jobbar Jimmie i Skåre på Moelven Komponent. Det gör han måndag till fredag mellan sju och fyra. På onsdagskvällar håller han i musikquiz på Rockbar i Karlstad där han även arbetar som bartender andra dagar.
– Ja jag jobbar heltid på Moelven och halvtid på Rockbar. Resten av min tid går till quiz och bandmanagement och skivbolaget. Jag jobbar ganska mycket. Man kan säga att jag fyller upp min tid helt enkelt. Jag har ju familj också. Men på Rockbar har jag en deal så att jag börjar efter att barnen har gått och lagt sig, säger han.

Bandet som Jimmie håller i trådarna för är hårdrocksbandet Incarnit. Det är ett Värmländskt band, tre av bandmedlemmarna kommer från Karlstad och en från Torsby. Det var via det arbetet som Jimmie fick frågan om han ville hålla i hårdrocksquizen under Sweden Rock.
– Det var Hifi-klubbens Karlstadskontor som frågade om jag kunde hjälpa dem. I Danmark satsar de väldigt mycket på events. Men det ligger efter i Sverige och de vill få fart på det. Jag höll i quiz på Sweden Rock i tre dagar. Varje quiz tog ungefär en timma. De som vann fick en Bluetoothhögtalare som är värd nio tusen. Den gick till ett Karlstadgäng och det tycker jag var kul. Det var många hårdrockare som var med och quizzade under alla tre dagarna. Den sista dagen fick de ställa upp massor av extrastolar. Då var det tretton lag som satt på den lilla ytan som montern var på. Två av mina grabbar från Incarnit var med i laget som vann. Det var värmlandsdominans i segern och det tycker jag var kul, säger han.

Själv har Jimmie också provat på att vara musiker.
– Ja, jag gjorde det när jag var yngre men sedan insåg jag att jag var oduglig. Då överlät jag det till andra i stället. Nu kan jag säga åt dem vad de ska göra i stället och det är mycket bättre, säger han och skrattar.
Incarnit ska göra en USA-resa i slutet av året säger Jimmie.
– De har gett ut en skiva så här långt och så kommer det lite mer ny musik i år. Men jag var inte på Sweden Rock med dem. Jag hoppade in som turnémanager för In Silence, ett annat Karlstadband. Det blir ju inte så mycket turné när det bara är en spelning förstås, säger Jimmie.
In Silence spelade på en scen som gick under namnet Rockklassiker Stage. Det är en sorts nybörjarscen där många av band som är stora idag startat på Sweden Rock.

Sweden Rock Festival 2019 fick bra betyg av Jimmie. Men det var inte den bästa av alla han varit på.

Sweden Rock Festival 2019 fick bra betyg av Jimmie. Men det var inte den bästa av alla han varit på.Det var inte första gången som Jimmie var på Sweden Rock. Han har varit där sju gånger sammanlagt.
– Det är alltid väldigt bra tycker jag. Det är alltid många bra band med. Det enda negativa i år var att det var lite trångt. Av tio stjärnor får den här festivalen 8,5. Det blir inte full pott, det har varit bättre, två av de åren jag har varit där. Av de konserter jag såg så tycker jag att Slayer var fantastiskt bra, musikaliskt. Jag tyckte nog att de gjorde sin bästa spelning någonsin av de jag sett och det är ju bra när det är deras sista spelning i Sverige. De ska lägga av. Men de andra konserterna jag såg var också bra.

 

PS. Fredagen den 5 juli är det dags för Musikquiz i Forshaga Folkets park och gissa vem som leder det…? Jo Jimmie så klart!


ANNONS

Läs Värmlandsbygden!


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.