Målet – fem miljoner kronor till Röda Korset

ICAs prodkukter till förmån för Röda Korset
ICAs produkter till förmån för Röda Korset

När du pantar tomburkar och PET-flaskor på Forshaga Supermarket kan du välja att skänka panten till Röda Korsets Forshagakrets. Till jul kan du även handla utvalda julprodukter där en del av priset går till Röda Korsets nationella arbete. Kampanjen pågår mellan vecka 47 och 52.

Det är allt från 25 öre på ICAs 1,7 miljoner saffranspåsar till 5 kr på utvalda julblommor som oavkortat går till Röda Korset*.

– När julen står för dörren inleder ICA årets insamlingskampanj till förmån för Röda Korset. Vårt mål är att bidra med fem miljoner kronor till Röda Korsets nationella verksamhet för att främja delaktighet och integration. Vi hoppas också kunna skapa möjlighet till fler samarbeten mellan lokala ICA-handlare och Röda Korsets lokala kretsar för initiativ och samarbeten i närmiljön, säger Anders Svensson, vd ICA Sverige.

– På ICA Supermarket Forshaga har Röda korset varit en given samarbetspartner i många år. Tillsammans kan vi hjälpas åt att göra skillnad, skriver ICA Supermarket Forshaga på sin hemsida.

Det är främst tre av Röda Korsets aktiviteter som insamlingen via produkterna inför julen kommer att bidra till. Svenska Röda Korsets verksamhet med mötesplatser runt om i landet, där syftet är att bryta ofrivillig isolering och skapa möjlighet för personer att få ett socialt sammanhang och skyddsnät.

– ICA och Röda Korset centralt har samarbetat i snart 20 år och vi är otroligt stolta över det vi hittills har åstadkommit tillsammans. Nu ser vi fram emot att växla upp samarbetet under julen med en insamlingskampanj som gör det enklare för ICAs kunder att vara med och göra skillnad och skapa ett mer inkluderande samhälle, säger Martin Ärnlöv, generalsekreterare Svenska Röda Korset.

– ICA Forshaga har en särskild donationsknapp som du gärna kan använda. Välj knappen och avsluta med att trycka på Röda Korsets logga. Tomburken tar vi gärna – ett bra sätt att för dig att göra gott. Din gåva går direkt till vårt arbete i Forshaga och i världen, skriver Röda Korsets Forshagakrets på sin Facebooksida.

*På varje enskild utvald produkt finns information om hur mycket som går till Röda Korset för just den produkten. Pengarna går oavkortat till Röda Korset.

 

___________________________________


– Vill du också bli aktiv i Röda Korset? Hör av dig till
Forshagakretsen på Facebook eller via hemsidan!

 

Några bilder från Röda Korset i Forshaga:

Second Handbutiken är en stor del av Forshagakretsens verksamhet.
En till två gånger i månaden kommer det att gå en uppsamlingsrunda till övriga Röda Korset kretsar i Värmland. Sedan hämtas materialet i Forshaga för vidare transport ner till Europa.
En till två gånger i månaden går det en uppsamlingsrunda till övriga Röda Korset kretsar i Värmland. Materialet samlas in och förvaras i Forsaga för att sedan hämtas för vidare transport ner till Europa där det återvinns.
Röda Korset Forshagakretsen Skivstagatan 3
Vi tar tacksamt emot gåvor som vi kan sälja. Överskottet från försäljningen går till Röda Korsets hjälparbete både här hemma i Sverige och till det internationella katastrofarbetet. Tack för att du ser till att det du skänker är helt och rent. Forshaga Röda Korset Second hand Forshaga Skivstagatan 3, 66732 Forshaga Telefon: +4654870060 Second hand, Försäljning av husgeråd, Försäljning av återbruk, Kafé 59.52773,13.47538

 

 


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.