För flickor i Indien

Som många av mina nära och kära kanske vet så befinner jag och Frida oss på Sukritham Gardens, ett flickhem här i Kerala, i södra Indien. Mahadev har sedan starten 2006 arbetat hårt för att bygga ett ordentligt hem åt flickor som av olika anledningar inte kunnat vara kvar hos sina föräldrar.

Flickor i Indien är inte värda så mycket. De blir bortgifta i ung ålder så att familjen ska ”slippa dras med dem”. Därefter blir de fast i nästa hushåll. Utan utbildning, ofta utan arbete. Med en man de inte själva valt och vips skaffar de egna barn som får gå samma öde till mötes.

Här på Sukritham bor just nu 23 flickor i åldrarna 6-21. Här får de ett hem, en egen säng, kläder, utbildning, kunskap och kärlek. Hemmet är helt beroende av donationer och inte ens staten kan erbjuda bidrag till institutioner som denna. Alltså står föreståndarna och de som skänker pengar för alla kostnader helt själva. Det ska köpas skoluniformer, pennor, block, spel, datorer, kläder, mat, det ska betalas lön till de som arbetar här och mitt i allt håller hemmet på att expandera och bygga ut för att kunna hjälpa fler samt för att flickorna ska få bo två och två i egna rum istället för att trängas 12 stycken i ett och samma.

Erica och Frida.
Erica Fröman Svensson kommer från Forshaga. Här är hon tillsammans med sin kompis Frida Alster från Karlstad.

Jag vill inte så mycket be er att skänka en summa, som jag vill ge er chansen att göra det. Grundaren och föreståndarna här är extremt framåt i sitt tänk och dessa flickor kommer ha ljusa framtider där de kan leva rika liv som de får bestämma själva. De kan få drömma och förverkliga sig själva på ett sätt som inte många kan. Vi i Sverige har ofta detta tänk från grunden. Ända sedan vi är små får vi höra att vi kan bli vad vi vill och det är alltid stort fokus på drömmar och mål. Det försöker de lära flickorna här. Att de kan bli något så himla stort. Istället för att enbart fastna i gamla traditioner och vanor ligger här fokuset på mänskliga rättigheter och så jäkla mycket girlpower!

Om Du vill hjälpa till, swisha valfri summa till Frida Alster, på; 0709989964
eller till mig på; 0738047008
Om Du inte kan swisha så kanske du kan hjälpa oss att dela detta inlägg, och prata om Sukritham, det vore fint.

Alla pengar går DIREKT till flickhemmet och de lägger pengarna på det som behövs för att flickorna ska kunna trivas och växa.

Tillsammans kan vi göra så himla stor skillnad.
Tänk Kärlek, alltid.

Erica Fröman Svensson


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.