400 000 till kommunen för att få mer jämlik kulturskola

Forshaga kommun är en av de lyckliga kommunerna som idag beviljades medel från Kulturrådet i det nya bidraget till musik- och kulturskolorna. Det är första gången som bidraget delas ut och Kulturrådet mottog inte mindre än 189 ansökningar på sammanlagt drygt 220 miljoner kronor.

Forshaga kommun fick 400.000 för att tillgängliggöra kulturskolans verksamhet för fler och beviljades medel för att nå nya elevgrupper och utöka elevplatserna.

– Vi fick inte alla medel vi sökte, men vi kommer använda vårt bidrag så kreativt som vi kan. Varje plats vi kan utöka vår verksamhet med är en viktig plats! Det vi framförallt kommer arbeta med är barn och ungdomar med utländsk bakgrund och nyanlända. Vi vill minska köerna och erbjuda fler ämnen för att bli angelägna för fler, säger Josefin Berger, kulturchef i Forshaga kommun.
Bidraget, som är på totalt 100 miljoner, syftar till att göra musik- och kulturskolans verksamhet mer jämlik och förbättra möjligheterna för barn och unga att delta i verksamheten. Kulturrådet har särskilt efterfrågat verksamhet riktat mot bland annat barn och unga med funktionsvariationer och nyanlända barn och ungdomar.

– Det här bidraget är oerhört viktigt för alla de som av olika skäl inte kan ta del av verksamheten idag och en viktig skjuts för musik- och kulturskolorna i sitt arbete för att vara en verksamhet för framtiden, säger Josefin Berger.

Kulturrådet kommer under de närmsta två åren att fördela utvecklingsbidrag till landets kommunala musik- och kulturskolor. I den nyligen presenterade Kulturskoleutredningen ”En inkluderande kulturskola på egen grund” ligger ett förslag att bidraget ska höjas till 200 miljoner.

Källa: pressmeddelande från Forshaga Kommun 2016-11-16


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.