Lustenrundan för femte gången

För femte året i rad arrangerar Forshaga kommun tillsammans med föreningar och eldsjälar den uppskattade Lustenrundan den 27-28 augusti. En konsthelg där glädje och skapandelust står i fokus. 

Sista helgen i augusti är det inte mindre än 20 utställningslokaler och ateljéer som öppnar upp sina dörrar för konst- och kulturintresserade besökare. Många utställare är återkommande deltagare från tidigare år samtidigt som vi också kan presentera nya spännande namn.

Från Dyvelsten i söder ända upp till Tollebol i norr kan du uppleva och njuta av konst från fler än 100 utställare. Precis som vanligt bjuds det på många olika sorters konstuttryck så som smycken, återbruk, smide, näverslöjd, akvarell, lera, glas, lappteknik, foto, olja, ull och poesi.

– Vi är väldigt glada över våra konstnärer har gjort Lustenrundan till en fin och uppskattad tradition och väljer att ställa ut på rundan år efter år, säger Josefin Berger, kulturchef i Forshaga kommun.

Blå pilar kommer att vägleda besökare under Lustenrundan och det finns också en folder med kartor och kontaktuppgifter. Det arrangeras kringaktiviteter och finns flera fikamöjligheter under rundan.

Invigning av årets Lustenrunda sker i Forshaga Hembygdsgård den 27 augusti klockan 11.00. Den som vill mingla och träffa rundans konstnärer och andra konstintresserade bör ta sig till Gamla Kraftstationen på After Art den 27 augusti. Från klockan 17.00 blir det mingel och möjlighet till enklare förtäring, musikpub från klockan 19.00.

Bilden överst kommer från Sund Gård och fotot bifogades pressmeddelandet från Forshaga Kommun som texten ovan är hämtad från.

Här hittar du alla medverkande kreatörer i årets Lustenrundan>> 

….och här nedan finns några av dem på bild:

forshaga_konstmusikhelg_6
På Hembygdsgården i Skived fanns bland andra Cissi Leibring på plats förra året med sitt hantverk i skinn, ull och tovad ull. – En fantastisk helg som bäst kan beskrivas på ren värmländska: Görsköj å massor av trevvlit fölk, var hennes omdöme förra året.  Vill du se hennes alster så finns hon på Hembygsdgården i Skived i år igen. Foto: Privat
forshaga_konstmusikhelg_3
John Lundqvist med två av sina verk från Lustenrundan 2015 då han ställde ut på Sund Gård. Ni hittar honom och hans fantastiska tavlor där i år också. Foto: Monica Fernqvist.
forshaga_konstmusikhelg_5
Även Monica Fernqvist ställde ut sina foton på Sund Gård 2015 och du hittar även henne på samma plats i år. Bild: självporträtt.
forshaga_konstmusikhelg_1
Håkan Engmalm ställde ut sina akvareller i Gamla Kraftstationen i Deje 2015 och han fick sålt flera av sina alster under de två dagarna. Du kan hitta hans fina akvareller i samma utställningslokal även i år. Foto: Cicci Wik

Bilder nedan från Gamla Kraftstationen under Lustenrundan 2015.

//forshagadejenytt.cvea.net/#!album-126


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.