Forshaga Hockey: Kapten Wennerström förlänger och två nyförvärv anländer!

Den 25:årige kapten skriver på för ytterligare en säsong! Ett Forshaga som nu har många bra tillgängliga centrar. Björn stod för en bra säsong med sina 14 poäng och sitt arbetsslit. Klubben nöjer sig inte där, ex Forshaga spelaren Oscar Thorell gör comeback efter skadan som han drabbades av för två säsonger sedan. Thorell har en väldigt bra rutin och ska nu göra sin elfte säsong i Division 1!

Thorell säger så här om att vara tillbaka till hockeyn och Forshaga IF:
-I kombination till mitt vardagliga liv passar Forshaga som klubb perfekt för mig. Då jag tränat med laget under den gångna vintern var det ett naturligt val.

Vad har du för tankar kring laget?
-Jag tycker laget ser spännande ut avseende både spelare och tränare, dels med några nya namn men även där en stor del av laget är kvar sedan föregående år.
Forshaga kommer med en bra säsong i ryggen och jag hoppas att vi tillsammans kan förvalta och utveckla det spel som tränarna och grabbarna byggde upp under året som var.

Kapten Wennerström håller med och är extra nöjd med tränarvalet:
-Per hade jag som andretränare i skåre för några år sedan, då var han ganska ny som tränare men det är en väldigt bra person och nu har han väl skaffat sig lite erfarenhet så det kommer blir kanon bra.

Hur känns det annars att det blir Forshaga en till säsong?
-Det känns skönt att jag har bestämt mig för en säsong till, det är ett härligt gäng så det ska bli kul.

Ni som lag gjorde det väldigt bra den gångna säsongen, vad har du säga om det?
-Jag tycker vi gjorde en helt okej säsong förra året, det var många i laget som tog några kliv framåt så hoppas att de även gör det denna säsong.

Backen Niclas Edman kommer från danska Frederikshavn White Hawks och har valt att flytta tillbaka hem till Värmland! Backen har sedan tidigare spelat representerat Färjestad, HV 71 och Troja-Ljungby.

Niclas Edman säger såhär om varför han valt att skriva på för Forshaga och mycket han vet om lagbygget:
-Jag ville komma närmare hem, då jag har bott borta de senaste 5 säsongerna och då passade Forshaga väldigt bra.
-Jag har haft ganska bra koll de senaste åren då jag har haft många kompisar som spelat för Forshaga. Det kändes som de tog ett steg i rätt riktning förra säsongen så hoppas jag att vi kan ta ett till denna säsongen.

Du har spelat två säsonger i Danmark, vad kan du säga om tiden där och skillnaden mellan svenska och danska ligan?
-Tiden i Danmark har varit bra då jag har utvecklats mycket, framförallt mitt offensiva spel. Skillnaden på hockeyn är att danska ligan är lite mer öppen än till exempel hockeyallsvenskan. De bästa lagen i Danmark håller bra allsvensk klass.

Vad har du för förväntningar på laget inför nästa säsong?
-Jag tror och hoppas vi kan ta nästa kliv, vi har ett intressant lag på pappret. Får vi ihop gruppen bra kan det bli en lång och rolig säsong ihop.

 

Här kommer en hälsning från ordförande Mikael Olofsson:

Truppen för kommande säsong ser spännande ut även om den inte är helt klar.

Målvaktssidan skall bli intressant att följa med 3 starka kort som alla slåss om förstaspaden i Jonas Westerlund, Andro Michel, och David Söderberg.
På backsidan har vi lyckats få in rutin i återvändaren Oscar Thorell samt mycket intressante nykomlingen Niclas Edman, även André Larsson är åter efter en skadefylld säsong.

Ungdomarna Viktor Kyrk och Linus Hernström hoppas vi skall blomma ut ordentligt bägge födda -97. Nykomlingen Jakob Strömgren med några säsonger i Väsby och Sollentuna skall bli rolig att se i Västra Hockeyettan. Nils Wilhelmsson som förra året levererade bra har även han valt att förlänga med FIF.

Forwardssidan har intressanta namn som Kimmy Skogland, nykomlingen Johan Erkgärds med stor rutin från Hockeyettan samt ”Kapten” Björn Wennerström.
VI behåller även rutinerade forshaga-bröderna Andreas och Daniel Odhe där vi hoppas att Daniel skal kunna komma tillbaka från skadan i gott slag igen. Vi har förmånen att även få behålla Erik Byström Johansson, Oscar Odd, Gabriel Johansson, Andreas Norrman samt nygamla Erik Fridlund som är klar för FIF.

Vår nye tränare Per Lundell vill gärna jobba med mycket skridskoåkning så det kommer att bli åka av på Ängevi kommande säsong.
Snart är truppen helt klar men än har vi några platser som skall fyllas upp och mer kommer att presenteras inom kort.

Vi ses på Ängevi till vintern.
/Mikael


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.