Charlie Skeptisk om myggcirkusen

Myggsvärm

Hej!
Hur är det egentligen med saker å ting? Hur hänger det EGENTLIGEN ihop? Finns det sådant vi vanliga dödliga aldrig får reda på eftersom det aldrig kommer ut så vi får ta del av det…?
Finns det krafter som driver en tes som de skyler över så att vi inte ska fatta vem som vinner på att vi går på det…? Det är sådant jag, Charlie Skeptisk, funderar över….

De senaste månaderna har oppositionen i vår kommun tagit tillfället i akt så snart det har givits att kritisera de styrande, S med flera, i vår kommunstyrelse. Det har väl framför allt handlat om mygg.

M-politikerna har bland annat begärt ut alla offentliga handlingar som har med gasolfällorna att göra. Att de valde att göra så beror på att Forshaga kommun används som referens i en reklamfilm i USA.
– Det skulle kunna vara att man har gjort upp att man får billigare pris eller att man gynnar en företagare exempelvis. Vi vet inte, men det är det som vi vill ta reda på, säger Thomas Nilsson, gruppledare för moderaterna till Sveriges Radio P4 Värmland.

Kommunalrådet Benny Pedersén (S) säger i samma artikel att han känner till reklamfilmen men att det inte är något som kommunen har haft något med att göra.
– Thomas påstår att vi på något sätt ska ha en konspiration och har gjort nån reklamfilm i USA. Det är absolut ingen sanning i det. Där har vi kopplat in vår egen jurist som har skrivit ett brev till det här företaget där man vänligt men bestämt har bett dem sluta sända den här filmen. Det är alltså något som skett helt utan vår vetskap och mig veterligen så har de tagit bort den här filmen.

Detta är bara ett exempel på hur det har sett ut i media. Jag är skeptisk!

Skeptisk mot oppositionens metoder att försöka hitta nedslag som ska sätta de styrande i dålig dager. Skeptisk mot hela historien om myggen i kommunen. Ibland kan man få en känsla av att myggen agerar i de styrande politikernas tjänst, eller att kommunens tjänstemän har en dold agenda att göra livet surt för invånare i kommunen som har myggen tätt inpå sig.

Men allvarligt talat, skulle tjänstemän och politiker ha något att vinna på att följa en sådan agenda? I så fall undrar jag vilka vinstlotter som finns i att agera på det sättet?

I en ond värld hade kanske politiker och tjänstemän som beslutade om inköp av gasolfällor kunnat tjäna en hacka på att köpa ett visst märke…? Men med tanke på stränga regler kring inköp och möjlighet för journalister att göra som oppositionen att begära ut handlingarna, ja då faller det på sin egen rimlighet. I alla fall är det så jag tänker, jag är skeptisk till att oppositionen hittar några oegentligheter i de begärda handlingarna.

charlie_skeptisk_byline


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.