Insändare: Myggplågan som försvann

I media pratas det om att det varit rekordlite myggor i Deje denna sommaren jämfört med förra året och det spekuleras hej vilt om orsakerna till det. En del Dejebor verkar inte känna igen sig i rönen, men om det är så få mygg i år jämfört med förra året så borde det ju fått jämförbar effekt på folks upplevelse!? Men nu finns det ju svart på vitt att det var så lite myggor i år i Deje, så det kan jag inte bestrida.

Vad jag kan tillföra i debatten är de Dejemygg som inte finns kvar där längre måste ha flyttat söderut, till oss här i Bengtsbol i Skived, Forshaga, för här har det varit en riktig mardrömssommar vad mygg beträffar. Jag har bott i Bengtsbol sedan hösten 1999 och min första sommar här, år 2000, var liknande denna. Jag trodde jag hade köpt hus i mygghelvetet, men åren därpå var det normalt med mygg. Fram till i år har det varit ytterligare ett år som det varit galet med myggor, kommer inte ihåg exakt vilket år det var, men det har gått 6-7 år mellan gångerna, med en viss ökning de senaste åren. Hittills!

Jag föreslår att ni gör mätningar här i Bengtsbol där myggorna ökat, som referens till Deje där myggorna minskat av någon, ännu inte klarlagd, anledning.

Mikael Skoglund
Högbrogatan 38
Bengtsbol, Forshaga

Artikel i VF “Rekordlite mygg i Deje under sommaren” >> 

Artikel i VF “Myggkritik från Forshagamoderater” >>

Artikel i NWT “Sticker myggen nu?” >>

Artikel i NWT “Dejebor litar inte på kommunen” >>

 


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.