Dikter som behövs i samhället

Diktboken lanserades egentligen redan den den 6 mars 2012 men är lika aktuell idag. Så här säger Bengt Starrin, professor i socialt arbete vid Karlstads universitet, om den;
– Starka kraftfulla och känsloladdade dikter, som verkligen behövs i dagens samhälle.

EvaLena Blom
EvaLena Blom när hon signerade sin bok. Här i sällskap med tidigare kommunalrådet Angelica Rage och en dam. Angelica beställde flera böcker av EvaLena vid tilfället.

EvaLenas kamp blev till en bok. Även om det har gått några år sedan 2012 är den lika aktuell om inte mer aktuell än någonsin.

Tänk att ha en kropp som ser helt frisk ut på utsidan, men som är helt trasig på insidan. En kropp som värker dygnet runt och som inte vill träffa andra människor. En kropp som saknar energi och inte ens orkar öppna posten som ju i och för sig ändå bara innehåller räkningar som gräver det bottenlösa hålet ännu djupare.

Det är svårt att bli trodd med en sådan kropp. Försäkringskassan tycker att du är tillräckligt frisk för att jobba, något som för dig är lika ouppnåeligt som att flyga.

För EvaLena Blom från Deje har det här varit en verklighet i många år. Hon lider av fibromyalgi och utmattningsdepression och har trots detta nekats ersättning från Försäkringskassan. Under hela sjukdomsperioden har hon skrivit dikter som nu har blivit en bok – Vägen upp.

– EvaLena Bloms diktsamling innehåller ljus och mörker, livets svackor och höjdpunkter, sorg och glädje, säger Bengt Starrin, professor i socialt arbete vid Karlstads universitet. Starka kraftfulla och känsloladdade dikter, som verkligen behövs i dagens samhälle.

Boken är en skatt att gräva ur och kanske kan den ge oss någon form av förståelse för hur det kan vara att befinna sig där det är som allra mörkast och svårast. Vi får följa en resa från då marken började rämna, genom den mörka dalen och så småningom ut på den andra sidan till det nya livet.

Bengt Starrin har skrivit bokens förord. Där beskriver han bl a allmänhetens attityder till sjukskrivna har förändrats under de senaste åren, hur de sjukskrivna ser på sig själva och man bygger upp den stukade självkänslan.

Diktsamlingen Vägen upp finns sedan tidigare som utställning och har visats på ett antal platser runt landet.

Boken finns i utvalda bokbutiker. Den går också att beställa via
Sensus, tel 054-137100 och Bilda 054-196160

Hämtat på bokens Facebooksida >>

Artikel om EvaLena i VF >>

vagen_upp


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.