Kammarmusikdagar i tio år

Rollin´Phones
Saxofonkvartetten Rollin´Phones är en mångsidig kammarmusikensemble med inriktning på konstmusik och repertoaren sträcker sig från klassiska standardverk och transkriptioner till verk av samtida tonsättare. Foto: Pelle Piano.
Michael Weinius
Michael Weinius medverkade i invigningskonserten. Här är han i rollen som Riccardo/ Gustavus III/ Palme i ett verk av Verdi, Un Ballo in Maschera, under en föreställning på Malmöoperan, Malmö, Sweden, 2006.

– Det blev en fantastisk invigningskonsert på söndagskvällen i Forshaga kyrka. Det bjöds på pianomusik som tolkade stycken av Mahler och Korngold samt vacker tenorsång av Michael Weinius. Han sjöng stycken av Strauss och Korngold. Det skriver Göran Adrian på Facebook. 

Kammarmusikdagarna är i år inne på sitt tionde år nu. Varje år finns många kända namn med i programmet.
– Det kommer långväga musikälskare hit under dessa dagar. Det är jättebra reklam för kommunen. Det är viktigt med ett brett kulturutbud i en kommun!
Det säger Angelica Rage som är en av de som håller i arrangemanget.
– Jag har varit med på ett eller annat sätt under alla tio åren, säger hon. Initiativtagare till Kammarmusikdagarna var Per Öman och Anders Lagerkvist. Båda är före detta elever i vår kommunala musikskola. Jag tyckte det var en lysande idé och allt håller mycket, mycket hög kvalité.

Kammarmusikdagarna startar alltid med en invigningskonsert och sedan följer ett antal lunch- och kvällskonserter. I årets upplaga blir det i Forshaga kyrka, på Gamla Kraftstationen, på Dömle herrgård och i Övre Ulleruds kyrka. Invigningstalet hölls av före detta landshövding Ingemar Eliasson. Förutom musiken finns även Tomas Bolme och Anita Wall med i programmet för att göra recitationer.
– Jag ser fram emot Rolling Phones. Jag har aldrig hört dem! Det är fem kvinnor på saxofon, säger Angelica.

Alla arrangörer vet att det nästan alltid händer något oväntat som arrangörerna snabbt måste lösa.
– I år gick cembalon sönder. Vi fick låna en från Sunne kyrka. Vi fick be några turister att bära ut den!!! Vaktmästaren och vår styrelseledamot orkade inte, säger Angelica.
Tur i oturen då att det fanns både turister och en cembalo att låna i Sunne! 🙂

Kammarmusikdagarna konsertprogram >> 

Medverkande i årets Kammarmusikdagar >> 

Nedan, ett Youtubeklipp med Stockholm Syndrome Ensemble som också medverkar i årets upplaga av Kammarmusikdagarna.

 


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.