Hårdrock för mångfald

….var rubriken för dagens evenemang i Deje Kulturhus.  Aron Torstensson, Robin Bidgoli och Jonathan Agorander från Deje startade en förening under hösten som fick namnet Hårdrock för alla. Det är föreningen som stod bakom dagens arrangemang. 

Hårdrock för mångfaldFörsta punkten på programmet var Sara Andersson som sjöng I natt jag drömde. Därefter kom dagens moderator Susanne Kielba upp på scenen.

Jonathan, Aron och Robin tog plats på scen och sedan berättade grabbarna om sin förening och Robin och Aron berättade om resan de gjorde till Polen i maj 2014.

Därefter blev det fikapaus innan publiken fick ta del av två nyanlända flyktingars berättelser och tankar kring Sverige. Med på scen var även Aakash Budathoki som är Röda Korsets etableringslots. Han kommer ursprungligen från Bhutan och har varit i Forshaga och Sverige i tio år nu.

Värmlandsvisan på elgitarr och trummor

Sist bland föreläsarna var Peter Sundin som berättade om sin bakgrund, om hur han blev nazist och hur han tog sig ut ur den destruktiva livsstil som han hamnade i. Mycket gripande historia.

Lyssna nedan (tyvärr är inte hela Peter Sundins inslag med, men en stor del av det) :


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se