Grattis Amanda – årets Stefan Holm stipendiat

Amanda Johansson Stefan Holm stipendie
Amanda Johansson har tilldelats Stefan Holms stipendie. Foto: Privat

Årets Stefan Holm stipendie går den här gången till Amanda Johansson från Forshaga. Hon tilldelas detta för sina fina prestationer i triathlon och öppet vatten simning. Amanda som har varit helt outstanding under säsongen får välförtjänt denna utmärkelse.

Motiveringen lyder enligt nedan:

”Amanda är engagerad och har utvecklats mycket positivt inom idrotten. I sina framgångar behåller hon sitt stora hjärta och omtanken till sin vänner och familj. Meritlistan för Amanda har vuxit snabbt och ser inte ut att stanna. Inom Triathlon har Amanda vunnit både Svensk och nordisk ungdomsmästerskap Och under ungdoms EM fick hon representera Sverige”

Utöver dessa meriter finns även totalseger i svenska triathloncupen för både ungdom och junior, dessutom ett ungdoms-SM-guld i öppet vatten simning. Amanda tävlar för Karlstads simsällskap, men läser nu sina gymnasiestudier på Rikstriathlongymnasiet i Motala.

– Jag känner mig väldigt hedrad och tacksam, det känns väldigt stort och roligt att få ta emot ett pris som detta. Jag tycker att det är väldigt roligt att bli uppmärksammad på detta sätt och att få bli tilldelad ett sånt pris kan hjälpa till i fortsättningen. Jag är väldigt tacksam för detta och det är kul att få lite uppskattning för all träning som jag har lagt ner för detta, säger hon.

 

Stefan Holm-stipendium

Så här står det på Forshaga kommuns hemsida om stipendiet. Stefan Holm, född och uppvuxen i Forshaga, har visat att det är möjligt att ta sig från de små orternas sporthallar till världens största arenor. För att uppmärksamma Stefan Holms idrottskarriär och stärka andra idrottsungdomar till att följa hans spår har Forshaga kommun instiftat ett stipendium i hans namn.

Vem som får stipendiet beslutas, efter inskickade nomineringar, av Stefan Holm. Stipendiet är på 10 000 kronor. För att tilldelas stipendiet ska följande kriterier uppfyllas:

Stipendiaten ska vara bosatt i Forshaga kommun
Stipendiet delas ut till enskild idrottsutövare, inte till ett lag eller grupp
Stipendiaten ska vara i åldern 15-20 år
Stipendiaten har stor talang i och visa intresse för sitt idrottsutövande
Stipendiaten ska vara en förebild och en god kamrat

 

Stort grattis till Amanda Johansson! 

 

Här står Amanda på prispallen när hon vann Nordiska ungdomsmästerskapen sommaren 2022. Foto: privat.
Här står Amanda på prispallen när hon vann Nordiska ungdomsmästerskapen sommaren 2022. Foto: privat.

Amanda Johansson tävlar i triathlon. Foto: privat.
Amanda Johansson tävlar i triathlon där cykling är en av flera aktiviteter som ska genomföras. Foto: privat.

Källa Wikipedia:
Triathlon är en uthållighetsidrott som består av tre grenar: simning, cykling och löpning. Grenarna genomförs i en följd utan avbrott och den som är först i mål efter sista grenen vinner tävlingen.


Företag och föreningar stötta lokalt företag

Annons


ForshagaDejeNytt.se cvea.se